skip to Main Content
Idei Pentru Gradini Mici

Idei pentru gradini mici

Actualizați o grădină compactă cu ideile noastre mici de grădină, oferind sfaturi de design, sfaturi de plantare și achiziții pentru grădinile moderne, terase frumoase, terase mici și balcoane bijou

Are grădina dvs. mică la sfârșitul legării dvs.? Ai ajuns la locul potrivit. Grădinile mici, terasele mici și terasele minore pot necesita puțin mai mult gândire decât spațiile mai mari, dar și cel mai mic parcel poate fi transformat într-o retragere elegantă în aer liber. La urma urmei, ei spun că lucrurile bune vin în pachete mici.

Mărimea nu este o problemă? Verificați mai multe idei de grădină

Grădinile mici au multe avantaje – cea mai mare este că sunt minunate întreținere. Sunt, de asemenea, spații minunate pentru a fi creativi, deoarece chiar și cele mai mici adaosuri, de la perne colorate până la iluminat elegant de grădină, vor avea un efect dramatic.

Indiferent dacă doriți să creați o grădină de balcon impresionantă, doriți să strângeți în unele mobilier de grădină sau vă place să fie înconjurat de verdeață, veți găsi o mulțime de imagini de mai jos pentru a vă inspira. Și dacă lucrați la un buget strâns, avem o grămadă de mici idei de grădină pe care le puteți încerca fără a cheltui o avere. Vedeti si articolul Sfaturi pentru o gradina frumoasa tot timpul anului

1. Strângeți într-o seră minusculă

Chiar și cel mai modest spațiu exterior poate include o seră pentru cultivarea plantelor. Acest design în stil de dulap înalt vine de la poziția Ikea și se fixează pe un perete într-un loc lăsat de soare afară.

2. Fixați plantații sub fereastra bucătăriei

Utilizați traverse pentru a construi un jgheab simplu care poate fi montat direct sub fereastra bucătăriei. Este un loc minunat pentru cultivarea ierburilor. Doar deschideți geamul și ajungeți să luați ceea ce aveți nevoie.

3. Relaxați-vă într-un hamac

Ultimul relaxant alfresco, un hamac poate fi strâns în cel mai mic plasture. În plus, va transforma instantaneu grădina sau terasa într-o scenă răcită, pentru a rivaliza orice bar de plajă din Ibiza. Așezați sub umbre pentru un loc protejat.

4. Introduceți ziduri joase care se dublează ca scaune

S-ar putea să ai doar un loc pentru un scaun sau doi, deci ce se întâmplă atunci când prietenii vin? Prin adăugarea de paturi înălțate înconjurate de pereți, nu numai că plantele dvs. vor fi mai ușor de întreținut, ci veți crea și locuri suplimentare pentru ca oamenii să se îngrădească. Adăugați unele perne pentru confort, în culori pentru a se potrivi cu plantele.

5. Puneți niște rafturi

Creați o suprafață extra prețioasă pentru ghivece și accesorii destul de ridicând niște rafturi. În mod ideal, acestea ar trebui să fie montate în cărămidă, deoarece gardul de grădină ar putea să nu poată lua greutatea.

Vechile traverse de cale ferată sunt o soluție ieftină, susținută de brațe din fier forjat, pe care le puteți ridica pentru câteva kilograme de la cel mai apropiat magazin de bricolaj.

6. Creați un perete viu

Zidurile verzi sau verzi, odată ce domeniul instalațiilor de designer și al siturilor comerciale de pionierat, se îndreaptă din ce în ce mai mult spre grădinile rezidențiale și, mai important, spre grădinile mici. Aceste plantări glorios texturate fac uz de spațiu limitat. Pentru a crea aceste grădini verticale, plantele sunt înrădăcinate într-o structură care este atașată de un perete.

Se pot folosi o serie de plante perene erbacee, ierburi, arbuști mici, ierburi și chiar fructe și legume. Încercați să includeți plante aromate, flori de sezon și bulbi, dar discutați cu grădinița locală despre plantele care se vor potrivi aspectului și microclimatului peretelui pe care vor fi cultivate. Recomand si articolul Procedura montaj rulou Iasi

7. Vopsea pereții alb

Gândește-te la exterior, ca și cum ai avea un interior. Vopseaua albă este adesea folosită pentru a profita la maximum de un spațiu mic datorită proprietăților sale strălucitoare și strălucitoare, iar grădinile pot beneficia și de acest truc. Cu zidărie alb zugravită și mobilier de grădină albă, aceasta este o schemă frumoasă de vară, care are un stil serios.

8. Plantați o grădină în vase

Nu aveți nevoie de o pajiște pentru a crea o grădină luxuriantă – și nici nu sunt necesare paturi de flori. O opțiune de “pardoseală” cu întreținere redusă, cum ar fi pietrișul, este minunată pentru grădinile mici. Adăugați o mulțime de vase, umplute cu totul, de la cele mai mici plante înflorite până la copaci înalți și stufosi. Finisați-vă cu unele mobilier de grădină și veți avea locul perfect pentru a vă bucura de o zi de vară. Sugerez si articolul Sfaturi instalare sistem irigare Iasi

9. Trailul creează un gard

Utilizați un gard pentru a adăuga culoarea și verdeața. Alpinismul și grădinile sunt o soluție excelentă pentru grădinile mici, care ridică flori și frunzișul de pe sol. Un gard frumos va face multe pentru a distrage atenția de la un complot teenesc – la urma urmei, dacă tu sau vizitatorii tăi te concentrezi pe trandafiri frumoși sau pe o grădină roz-fierbinte, cine va observa dimensiunile unei grădini?

10. Înflăcărați-vă cu mobilier colorat

Chiar și cea mai mică terasă poate fi transformată în ceva excepțional. În cazul în care grădina dvs. are o suprafață redusă, o terasă plantată poate fi o soluție bună, combinând eleganța cu întreținerea redusă. Pavelarea simplă, cum ar fi travertinul sau piatra tradițională, creează un aspect elegant sau rustic, în timp ce plantarea inteligentă va înmuia și va asigura confidențialitatea.

Doar adaugati scaune confortabile pentru a crea o camera ideala in afara. Aici este vopseaua de mobilier de gradina care face spatiul special. Luați notă, culorile dvs. de ședere nu trebuie să se potrivească – nuanțele luminoase precum portocaliu și roz aici merg foarte bine împreună și o bancă acva ar lucra strălucit, de asemenea, după cum puteți vedea din accesorii.

11. Planificați o grădină multitasking

Dacă spațiul este strâns, asigurați-vă că ceea ce aveți este greu pentru dumneavoastră. Această grădină bine amenajată are un pat de flori înălțat, un zid de grădină și un scaun de grădină, care se rostogolesc într-una. Peisajul verde oferă umbra, intimitatea și interesul până la înălțime, în timp ce peretele oferă o margine la îndemână pentru felinare, plus scaune practice încorporate. Pernele aduc confortul vieții interioare în exterior și pot adăuga un minunat lovitură de culoare.

12. Mișcați-vă mediile

Faceți un spațiu mic atractiv și asigurați un aspect contemporan, cu linii puternice amenajate. Creați zone interesante de interblocare cu materiale distinctive, cum ar fi terase acoperite cu lemn, plăci de patio pal și pietre decorative sau așchii. Apoi plantați până la capăt, pentru a lăsa frunzișul luxuriant, umplând spațiul cu verdeață structurală pentru un finisaj controlat ușor de întreținut.

13. Simplificați cu simetria

Fiți inspirați de grădinile formale pentru a aduce organizarea într-un spațiu mic. Proiectați un aspect clasic, cu un gazon central și granițe simetrice pentru o grădină care se simte elegantă și formală, spațioasă și organizată. Utilizați plantarea pentru a atrage ochiul spre un element central, cum ar fi fereastra de gaură port-gaură prezentată aici. Căi de cărămidă liniare cu lavanda clasică și spițele roz și violet ale foxglove. Aici, plantații instruiți și standardele de lollipop adaugă înflorirea finală.

14. Revigorați un spațiu nefolosit

Chiar și cele mai mici zone pot fi transformate într-un spațiu decorativ în aer liber. Îmbunătățiți-vă un șir de plăci de beton în trepte și utilizați o masă sau o bancă în stil rustic îngust pentru a crea un punct focal central.

Păstrați aspectul elegant și de întreținere redus cu șindrilă, tăiate topiary și plante cu flori în portocaliu și galben. Adăugați eleganță cu mașini de plantat aluminiu și piatră și piese alese cu grijă, cum ar fi felinarul supradimensionat și sculpturile neobișnuite de păsări.

15. Concentrați-vă pe mobilier

Plasați obiecte de interes la sfârșitul grădinii dvs. și creați iluzia că spațiul dvs. este mai mare decât este. Alegeți mobilierul de grădină alb și poziționați-l spre partea din spate a unei zone pavate.

Joacă ascunde și căuta prin plantarea strategică arbusti mare pentru a obstrucționa parțial vederea; mintea voastră va crede că există mai mult dincolo de a vedea. Adăugați interes cu plante la toate înălțimile și în toate zonele – cu alpiniști și adăposturi, arbuști veșnic verzi, iarbă sculpturală și acoperire de sol, toate înmulțite de culorile grele de tip cabana-grădină, cum ar fi foxglove și delphinium.

16. Soiuri tropicale

Când aveți o mică curte interioară sau un spațiu exterior, lăsați factorul wow la plante. Căutați soiuri tropicale suficient de rezistente pentru a rezista la vagurile vremii britanice și pentru a vă instala oaia proprie a junglei. Cititi, va rog si articolul Cum se incepe amenajarea peisagistica

Adăugați drama instantanee cu palme înalte, frunze de phormium și cordilină și cu ferigi de copac înfloriți de pene, cum ar fi dicksonia. Fiți atenți că unele pot avea nevoie de puțină protecție pe timp de iarnă și pot adăuga așchii de ardezie pentru a ajuta la menținerea umezelii în timpul verii și pentru a ușura întreținerea.

17. Obiectivul mare

Întoarceți o mică curte într-un habitat luxuriant, cu un perete viu tactil și înălțat. Plantați un punct focal natural pentru o modalitate super-contemporană de a adăuga un interes, păstrând în același timp un spațiu foarte necesar pentru etajul curat pentru terase și scaune super-sociabile. Echilibrați peretele dominator cu un trio de vase mari, cu pomi fructiferi mici și plante de pat.

18. Încercați chalet chic

Creați o zonă inteligentă decked cu aspectul unui balcon cabana. Alegeți lemnul palid pentru a impulsiona sentimentul de spațiu și pentru a vă oferi o atmosferă elegantă de living în aer liber. Poziționați central o canapea modulară din lemn de teak și faceți spațiul social cu scaune complementare în stil Adirondack. Conectați-vă cu natura și modelați balconul cu ghivece sculptate în plante organice.

19. Face loc pentru cei mici

Veniți cu un mic spațiu ingenioasă care va atrage atât conștientul de design, cât și distracția conștientă. Construiți o casă de teatru care se amestecă fără probleme cu perimetrul grădinii – aici, garduri lineare contemporane.

Finalizați efectul de camuflaj cu un acoperiș sedum, astfel încât casa mică se amestecă perfect în mediul său. Păstrați mobilierul colorat în interior, astfel încât să puteți scoate ușor timpul de redare și să reveniți din nou când nu îl utilizați.

20. Construieste o cabana racoroasa

Creați un loc de umbrire în grădina dvs. mică, cu un leagăn de soare de casă – câteva picioare pătrate, materiale bugetare și imaginația dvs. sunt tot ce aveți nevoie. Luați două ramuri, două palete și un material de decupare și asamblați-le pentru a crea un leagăn boem pentru doi.

Asigurați-o confortabilă și invitantă cu un suport în țesătură geometrică funky. În cazul în care grădina dvs. este dominată de consola unui copac, unghiul țesăturii astfel încât să poată acționa și ca un baldachin, protejând zona de dedesubt.

21. Înșelăciți ochiul

Cu un spațiu de prim rang în zonele orașului, creați o iluzie de spațiu cu un panou de oglindă contemporan. Utilizați-l pentru a dubla vizual spațiul pe care îl aveți și pentru a crește nivelul luminii în colțurile mai întunecate.

Alegeți o oglindă lungă pentru a păstra aspectul urban și completați-l cu o garnitură liniară contemporană. Îmbunătățirea sentimentului de confidențialitate cu ierburi ornamentale, ghivece vechi și plante agatatoare.

22. Regândiți scaunele

Alegerea mobilierului în aer liber, care se îndoaie sau stivează atunci când nu este folosit, este o modalitate excelentă de a economisi spațiul prețios într-o grădină mică. Combinați și potriviți culorile pentru o schemă de grădină cu aspect luminos.

23. Perfectați-vă aspectul

Creați o zonă de living în aer liber pentru lunile de vară. Chiar dacă aveți un mic parcel cu nu mai multă verdeață naturală, puteți crea aspectul unei grădini colorate, cu ghivece și plantatoare cu flori. La fel ca în interior, alegerea pereților neutri și a pardoselii poate face o grădină mică să se simtă mai ușoară și mai strălucitoare – perfectă pentru o grădină mică.

24. Stai la umbra

Ne place această grădină acoperită cu o zonă de luat masa alfresco, care vine complet cu un loc de ședere umbros și un grătar. Adăugați un set de mese bistro pentru atingerea perfectă de finisare. Florile înclinate și plantele în ghiveci îi conferă o senzație confortabilă, în timp ce pașii care ajung până la al doilea nivel adaugă la iluzia spațiului.

25. Doar cu mobilier moale

Grădinile urbane necesită o planificare atentă dacă veți ajunge la un colț confortabil. O bancă de grădină este o modalitate practică și elegantă de a face un impact – dacă nu vă deranjează renunțarea la un anumit spațiu de podea prețios – și va fi perfectă pentru lounging dacă soarele ar face o apariție în această vară! Alegeți un design modern modernizat și dați-i un machiaj colorat, cu perne exotice. 

Iubește aceste mici idei de grădină? Citește: Tendințe de grădină 2018 – anticipăm aspectul cheie al grădinii tale

26. Joacă cu culoarea

Noi, britanicii, ne place să ieșim în ploaia sau în strălucirea grădinii, dar chiar dacă spațiul dvs. exterior este foarte mic, nu există niciun motiv pentru care nu îl puteți transforma într-o zonă de luat masa alfresco vibrantă. Alegeți o mică masă rotundă și scaune și o umbrelă mare. Rotiți masa cu vesela colorată de sticlă colorată pentru a lumina un loc adăpostit.

27. Îndrăzniți să faceți ceva diferit

Iubește-ți grădina? Vizitați magazinul de grădină Ideal Home și verificați colecția noastră de flori și arbuști curaționate

Transformați-vă grădina mică într-o mică bucată de paradis. Fii sincer, cine nu a fantezist să facă o baie în afară, scufundându-se într-o cada luxoasă și înotând împrejurimile? Se amestecă cromul și alamă pentru o atingere eclectică.

Link partener de continut web Realizare site scoala gimnaziala Iasi

Când vizitați orice site web, acesta poate stoca sau prelua informații pe browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlează-ți aici serviciile personale de cookie-uri.

Privacy Settings saved!
Setările de confidențialitate

Când vizitați orice site web, acesta poate stoca sau prelua informații pe browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlează-ți aici serviciile personale de cookie-uri.

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi oprite în sistemele noastre.

Pentru a utiliza acest site web, utilizăm următoarele cookie-uri necesare din punct de vedere tehnic: wordpress_gdpr_allowed_services, wordpress_gdpr_cookies_allowed, wordpress_gdpr_cookies_declined.

Decline all Services
Accept all Services
Back To Top